Fun

Femeile-s femei, iar bărbații…și ei, pe acolo

Acum câțiva ani am citit o carte care mi-a plăcut la nebunie. Dacă până atunci citisem numai Dan Brown, Michael Palmer, John Sandford, Anne Holt și mulți alții din breasla lor, adică mister, aventură, poliție multă și o groază de detectivi (trebuia să trec cumva mai ușor peste timpii morți din turele de noapte), în ziua aceea am hotărât să schimb puțin registrul. Bine, a nu se înțelege ceva greșit…îmi place mult să citesc și chiar nu ratez nicio carte care îmi trece prin mână, dar mereu au predominat autorii enumerați mai sus.

Cartea despre care vorbesc se numește “De ce bărbații se uită la meci și femeile se uită în oglindă”, a autorilor Allan și Barbara Pease. Carte veche, foarte veche. Cei doi și-au propus să prezinte publicului motivele pentru care bărbații și femeile gândesc diferit și ce este de făcut în această privință (descriere luată în proporție de 90% de pe copertă, dar n-ar fi avut farmec o altă exprimare).

O recomand pentru că:

-am râs

-am înțeles

-m-am jucat cu imaginația

-am “procesat”

Vreau să vă conving să o citiți copiind mai jos câteva paragrafe care pe mine m-au ținut lipită de paginile cărții. Sunt lucruri pe care le știam, în mare parte, dar pe care mi-a făcut plăcere să le aflu din nou.

“De regulă, barbații merg la toaletă dintr-un singur motiv. Femeile folosesc toaletele ca pe adevărate locuri de întâlnire mondene sau de aplicare a diverselor terapii. Femeile care intră într-o toaletă și nu se cunosc între ele pot ieși de acolo după puțină vreme ca bune prietene, părându-li-se că sunt amice de-o viață. Însă toată lumea ar fi uimită dacă un bărbat ar spune ceva de genul: <<Măi, Frank, mă duc până la toaletă, nu vrei sa vii cu mine?>>”

Aici am o precizare de făcut, care s-ar putea să atragă după sine dormitul separat la noapte (ceea ce e cu atât mai nasol cu cât nici copilul nu este acasă). Există și excepții, iar eu am în familie una din ele. Soțul meu are o relație atât de strânsă cu fratele lui, încât uneori depășesc chiar și limitele pe care le pot avea două femei. Ca să mă fac un pic mai înțeleasă, ei chiar merg împreună la toaletă, iar odată m-am trezit după tura de noapte și i-am găsit dormind împreună în alt dormitor. Să mai menționez că erau și îmbrățișați? 🙂

“Bărbații au supremația asupra telecomenzii, mutându-se de pe un canal pe altul; pe femei nu le deranjează să se uite la reclame. Atunci când sunt tensionați, bărbații beau mult alcool și explorează ținuturi noi; femeile mănâncă multă ciocolată și merg la cumpărături.”

Eu, personal, sufăr de febra “IKEA”. Inevitabil, fiecare rundă de cumpărături se lasă cu golirea portofelului sau a cardului proaspăt alimentat cu salariu. Dacă mă mai și cert cu cineva înainte, e tragic.

“Bărbații sunt uluiți că femeile nu observă când se aprinde beculețul de pe bordul mașinii, anunțând că benzina este pe sfârșite, detectând în schimb o șosetă murdară dintr-un ungher aflat la 50m distanță.”

La capitolul ăsta stau prost cu nervii. Ca să înțelegeți cam cât de prost, la noi în casă nu există șosete murdare. De fapt…nu există nimic murdar.

“Femeile sunt uimite că bărbații se descurcă întotdeauna să parcheze paralel mașina într-un spațiu îngust, folosindu-se de oglinda retrovizoare, în schimb au probleme în găsirea punctului G.”

“Orice femeie își dă seama imediat când o altă femeie este supărată sau se simte jignită, pe când bărbatul trebuie să vadă lacrimi sau o altă dovadă palpabilă, eventual o criză de furie ori o palmă peste obraz, pentru a-și da seama despre ce este vorba.”

“Soția mea vede de la 50 de metri un fir de păr blond pe haină, dar invariabil intră în ușa garajului ori de câte ori trebuie să parcheze mașina.”

“Cromozomul X furnizează celule de culoare. Femeile au doi cromozomi X, ceea ce le dă posibilitatea de a avea o mai mare varietate de celule conice decât bărbații, această diferență fiind sesizabilă în faptul că femeile descriu culorile mult mai amănunțit.”

“Cazul alunecos al untului care nu e de găsit

Orice femeie din lume a avut o conversație similară cu un bărbat care se afla chiar în dreptul unui frigider deschis.

David: Unde e untul?

Jan: E în frigider.

David: Mă uit și nu-l văd nicăieri.

Jan: E acolo, l-am pus acum zece minute.

David: Nu, probabil că l-ai pus în altă parte. În mod sigur nu există niciun fel de unt în frigiderul ăsta!

Atunci Jan dă buzna în bucătărie, strecoară mâna în frigider și, ca prin farmec, scoate untul.”

Eu am “reușit” să ajung la starea civilă fără buchețelul mult visat și făcut pe comandă după bunul meu plac și gust pentru că am uitat să trec să-l iau. Am plecat să nasc și am lăsat minunăție de dosar, plin cu investigații și analize, în mașină. 90% din cazuri plec de acasă fără telefon sau chei. And the list can go on and on and on…

 

1 thought on “Femeile-s femei, iar bărbații…și ei, pe acolo”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s