Fun

Vacanța în Cardiff și finala Champions League

Atunci când ești microbist înfocat și vrei musai să ajungi la finala Champions League, nu ai cum să pleci fără nevastă la meci atunci când acesta are loc în altă țară și mai ales dacă mai ai și prieteni în orașul unde vei sta. Și ce prieteni!

Casa lor este la 20 de minute de mers cu trenul de centrul orașului Cardiff, iar asta a fost minunat pentru noi. Am făcut zilnic plimbări în centrul orașului, iar ziua meciului a fost una plină de…de toate. Plină de oameni, de zumzet, de beri băute și străzi luate la pas.

Meciul l-am vazut la o terasă, dar în interior. Nu am avut noroc să mai prindem bilete, cu toate că Alin aplicase la loterie cu mult înainte de ziua meciului.

Gol Real. Al meu pe sus, eu pe sus.

Gol Juventus. Al meu ședea pe scaun ca un cățel care a fost păcălit cu un cronțănel, cumnatul țopăia cât colo.

Gol Real.

Gol Real.

Gol Real.

4-1.

Dintre toate zilele petrecute în Cardiff și împrejurări, ziua meciului mi-a plăcut de departe cel mai mult. Străzile erau pline de oameni din multe colțuri ale lumii, Guatemala, Italia, Spania, România, Puerto Rico, Mexic. Toată lumea se împrietenea cu toată lumea. Nici măcar o scenă de violență între suporterii echipelor adverse. Ba chiar, la sfârșitul meciului, cei de la masa vecină, suporteri Juventus, i-au felicitat și le-au strâns mâna celor de la masa noastră care țineau cu Real Madrid.

La plecare, aglomerat. Toată lumea s-a retras spre case. Drumul de 15-20 de minute spre casă l-am parcurs în mai mult de o oră.

Când am intrat în casă, am răsuflat ușurată. Recunosc, am plecat din România cu un gol în stomac. Atentatele din UK din ultimul timp s-au înmulțit și mi-a fost foarte teamă ca nu cumva să se întâmple ceva și în preajma stadionului Principality sau, pur și simplu, pe străzile din Cardiff. Slavă Domnului, noi suntem teferi. Din păcate, nu același lucru pot să-l spun și despre cei din Anglia. Atentatul de pe London Bridge s-a încheiat cu șapte morți și zeci de răniți. Trist. Păcat.

Mai avem două zile de vacanță, doar că, trebuie să recunosc, mi-e dor nebun de copil.

P.S. Maisie rulz.

2 thoughts on “Vacanța în Cardiff și finala Champions League”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s